När marken rämnar ...

När marken rämnar ...

Någonting händer ... plötsligt ... det känns helt overkligt och det kan bara inte vara sant ...

När marken rämnar under dig och kroppen liksom följer med ner i avgrunden. En förlust.

Det kan vara en förlust av av något som du länge kämpat för, en förlust av ett jobb, en förlust av någon som står dig nära eller en ekonomisk förlust. Det kan också vara förlusten av din egen identitet.

Det känns som att livet ställs på ända och att det inte går att komma vidare.

Livet går inte att vända tillbaka igen, men det går att komma vidare. Det går att hitta nya värden i livet. Det kan ta lång tid och det kan gå ganska snabbt. Händelsen kanske kom som en blixt från klar himmel eller så var den "plötsliga händelsen" ingen plötslig händelse. Det kan ha varit en längre underbyggd eller undermedveten process som utlöstes av något annat som skapade en "plötslig händelse". Oavsett vad, så rämnade marken och sårbarheten finns där. Någonting har förändrats.

När sårbarheten känns tydligt och marken känns som den rämnar, ja då är det svårt att bli hjälpt av coachning, peppning eller av att höra stories om andra människor i liknande situation. Du kanske inte vill eller kan visa din sårbarhet och drar dig undan. Det kan också vara så, att du sätter på en mask och spelar en roll ... omedvetet eller medvetet.

Tre nycklar för att komma vidare i förändringsprocessen.

En nyckel är att förstå vad som händer i en förändringsprocess. När du förstår vad som sker i en förändring så blir den också lättare och tydligare att hantera.

En annan nyckel är att lyssna på kroppen och öppna upp sinnet. För att lyssna på din kropp så behöver du släppa taget och lyssna inåt.

Den tredje nyckeln kommer jag att behålla ett tag till.  

Alla tre nycklarna använder jag i rollen som förändringsledare, facilitator och som yogalärare både på individ- och gruppnivå.

Allt hänger ihop och det är fantastiskt!
Lena-Carin